1.4.2023-7.4.2024

Lähiopetus Tampereen ydinkeskustassa ja etäopetus Zoomissa

Meditaatio-ohjaajan koulutuksessa opit itse meditaatiotekniikoiden lisäksi stressinhallintaa, läsnäoloa ja tietoisuustaitoja. Koulutuksen aikana käydään kattavasti läpi meditaation terveyshyötyjä ja myös terveyteen liittyviä riskejä. Koulutus lisää ymmärrystä meditaation eri suuntauksista, historiasta ja aatefilosofioista. Ohjaajakoulutuksessa ymmärrämmekin meditaation eräänlaisena kattokäsitteenä, joka kattaa alleen valtavan määrän erilaisia tekniikoita, erilaisine pyrkimyksineen.

 

Tästä johtuen tutustumme kattavasti meditaation eri perinteisiin ja tekniikoihin, kuten esimerkiksi buddhalaiset meditaatioharjoitteet, mantrameditaatio, mindfulness, visualisaatiot, Emotional Freedom Techniques ja monia muita.

 

Ohjaajakoulutuksessa opiskelemme myös itse ohjaamisen taitoja; fasilitointia, ryhmäprosessin ohjaamista, tilan antamista, äänen käyttöä, meditaatioiden sanoittamista ja oman henkilökohtaisen ohjaustyylin löytymistä.

 

Koulutus ottaa huomioon opiskelijan mahdolliset ammatilliset pyrkimykset. Käymme läpi erilaisia ohjaustilanteita ja sitä, kuinka ohjaustilanteessa voi esimerkiksi huomioida erilaiset erityisryhmät.

 

Miksi meditaatio-ohjaajaksi?

Koulutettuna meditaatio-ohjaajana voit vastuullisesti ja turvallisesti ohjata omia asiakasryhmiäsi. Meditaatio sopii työkaluksi ja lisäkoulutukseksi monille aloille, mm. sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville, valmentajille tai muille ryhmänohjaajille, jolloin koulutuksen kautta saat konkreettisia välineitä työhösi sekä oman hyvinvointisi ylläpitämiseen.

 

Koulutus sopii erinomaisesti myös oman harjoituksen ja meditaatiotietoisuuden syventämiseksi.

 

Miten?

Koulutus sisältä sekä lähi- että etäopetusta, ohjaajaharjoittelun, päättökokeen ja siihen kuuluvan ohjausnäytön sekä valmistumisjuhlat. Lähiopetus tapahtuu Tampereen keskustassa viikonloppuisin. Lähiopetusta on neljänä viikonloppuna lauantaista sunnuntaihin, 6 h / pvä. Etäopetus tapahtuu Zoomissa viikonloppuisin. Etäopetusta on kuutena viikonloppuna lauantaista sunnuntaihin, 3 h / pvä.

 

Jokainen moduuli sisältää luento-osuuksien lisäksi paljon käytännön harjoittelua ja ohjaamista, sillä läsnäoloa ei voi opettaa ja ohjata ilman läsnäoloa! Luentojen ja käytännön harjoittelun lisäksi kurssin sisältyy kirjallisuuteen tutustumista sekä omien harjoitusten reflektointia. Koulutuksesta valmistuminen edellyttää omien harjoitusryhmien ohjaamista sekä harjoitus- ja ohjauspäiväkirjan pitämistä.

 

 

Aikataulu

Ensimmäinen moduuli – lähiopetus: 1.-2.4.2023

Kurssin tavoitteet, rakenne ja tutustuminen.

Teema: Meditaatio stressinhallinnan ja itsetuntemuksen välineenä.

 

Toinen moduuli – etäopetus: 6.-7.5.2023

Teema: Meditaation historia ja eri perinteet, osa 1.

 

Kolmas moduuli – Lähiopetus: 10.–11.6.2023

Teema: Meditaation terveysvaikutukset, fysiologia ja neuropsykologia.

 

Neljäs moduuli – Etäopetus: 5.-6.8.2023

Teema: Ryhmän fasilitointi, meditaatioiden sanoittaminen ja personointi.

 

Viides moduuli – Lähiopetus 2.-3.9.2023

Teema: Meditaatiotekniikat.

 

Kuudes moduuli – Etäopetus: 7.-8.10.2023

Teema: Meditaation ohjaaminen käytännössä, vuorovaikutus, tunnetaidot ja kehotietoisuus.

 

Seitsemäs moduuli – Etäopetus: 2.-3.12.2023

Teema: Meditaation historia ja eri perinteet, osa 2.

 

Kahdeksas moduuli – Etäopetus 3.-4.1.2024

Teema: Erityisryhmien ohjaaminen ja traumatietoisuus.

 

Yhdeksäs moduuli – Etäopetus: 2.-3.3.2024

Teema: Kertausmateriaalit, valmistautumista loppukokeeseen ja näyttöön.

 

Lähiopetus: 6.-7.4.2024

Loppukoe ja -näyttö, valmistuminen.

 

Koulutuspäivät sisältävät kahvi- ja lounastauon.

Kurssin loppupuolella painottuvat opiskelijan ohjausharjoittelu ja itseoppiminen.

 

Kouluttaja

Meditaatio-ohjaajan koulutuksen pääopettajana toimii Larissa Potkonen. Larissa on sertifioitu meditaatio- ja joogaopettaja. Hän on opiskellut meditaatiota ja jooga sekä Suomessa että ulkomailla. Larissan opetusfilosofian mukaan sitä, mitä ei itse tee, ei voi myöskään opettaa. Larissa itse on harrastanut meditaatiota vuodesta 2010 saakka ja itselleen sopivaa meditaatioharjoitusta etsiessään hän on tullut perehtyneeksi lukuisiin erilaisiin meditaatioperinteisiin ja -tekniikoihin. Hän on päässyt opiskelemaan erinomaisten opettajien ja gurujen johdolla (mm. Sahaja yoga, Kriya yoga, mantra meditaatio ja buddhalainen meditaatio). Larissa on myös filosofian maisteri, joka tällä hetkellä opiskelee omaksi ilokseen ja henkisen perinteen vastapainoksi Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaopintoja.

 

Meditaatio-osaamisen lisäksi Larissa on sertifioitu joogaopettaja ja life coach. Hän on opiskellut tuhansia tunteja näitä aiheita sekä Suomessa että ulkomailla. Larissa on opiskellut joogaa sekä siihen kuuluvaa meditaatiota ja filosofiaa myös joogan alkukodissa Intiassa.

 

Opettajana Larissa on maanläheinen ja uskoo, että myös meditaation ikiaikaiset perinteet elävät aina ajassa. Meditaation vaikutuksia ja hyötyjä voidaankin tarkastella länsimaisen lääketieteen ymmärryksen valossa. Nämä asiat eivät sulje toisiaan pois, vaan Larissa näkee meditaation, siihen liittyvien filosofioiden ja länsimaisen lääketieteen toisiaan täydentävinä ilmiöinä.

 

Larissan kokemus useista meditaatiosuuntauksista on johtanut siihen, että hän ymmärtää meditaation eräänlaisena sateenvarjokäsitteenä, joka kattaa alleen lukemattomia erilaisia hiljentymisen tapoja. Hän kannustaa oppilaitaan löytämään oman uniikin tapansa meditoida sekä ohjaajana ohjaamaan omalla äänellään ja persoonallaan.

 

 

Tule mukaan!

Ohjaajakoulutuksen ydin perustuu tuhansia vuosia vanhoihin meditaatiotekniikoihin, joita tarkastellaan, myös kriittisesti, nykytietämyksen ja tieteellisen tutkimusdatan valossa. Meditaatio-ohjaajan koulutus on matka, jonka aikana saat välineitä omaan hyvinvointiisi, syvennät omaa harjoitustasi, lisäät itseymmärrystäsi ja kokemustasi ympäröivästä maailmasta. Sen lisäksi kehität taitojasi ryhmänohjaajana, oppien vastuullisesti ohjaamaan myös omia meditaatioryhmiäsi. Ohjaajana osaat ottaa huomioon ryhmien mahdolliset erityistarpeet sekä personoida harjoitteista oppilaille sopivimmat.

 

Lisäksi koulutuksen aikana tutustut muihin osallistujiin, jakaen koulutusmatkan ja -kokemuksen heidän kanssaan. Saat ystäviä, jotka jakavat kiinnostuksen meditaatioon ja itsensä kehittämiseen.

 

Hinta

Early bird -hinta 2800 € (voimassa 5.2.2023 saakka)

Normaalihinta 2900 €

 

Hinta kattaa luennot; lähi- ja etäopetuksen, kurssimateriaalit, kahvit/teet lähiopetuspäivinä sekä valmistuttuasi meditaatio-ohjaajasertifikaatin.

 

Koulutus sisältää osamaksumahdollisuuden. Ota rohkeasti yhteyttä, niin luodaan sinulle sopiva maksuaikataulu!

 

Kuinka mukaan?

Ohjaajakoulutuksessa painotetaan prosessiin sitoutumista ja opiskelijan motivaatiota.

Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä Lisätiedot ja kysymykset-kohdassa lyhyesti omasta harrastuneisuudestasi sekä mahdollisista syistä hakeutua ohjaajakoulutukseen.

 

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittauduttuasi, saat paluupostina sähköpostivahvistuksen ilmoittautumisen saapumisesta (tarkista myös roskaposti!).